mandag 8. august 2011

På tur i Høyfjellet med Vidar Lunde

Her er vi i Litla vannet som ligger en drøy  times marsj  fra Sandvatten i Suldals fjella, litla vatten ligger på ca 1200 moh  og er et fantastisk flott fiskevatten, djupt å glass klart med mye stor fisk.

Når vi annkom Litlavann første dag, så slo vi opp teltet helt i sør enden av vattnet, her var det flatt å flott og vi hadde den perfekte utsikten over ka me hadde foran oss, Masse blikkstille vatten, og opp til flere utoser som kunne være goe fiskeplasser:) Vidar tok den første fisken i utosen helt nord i vannet, en nydelig ørret på 47 cm å me anntok dette for å vær en standard gjennomsnitts fisk :) Me tok feil, det blei med den å kanskje 1 til over 40 her.. Dette ble frokost , lunch, middag å kvelds i 5 dager :) Etter noen dagen med fiske i litla vann ble vi enige om å prøve å fiske oss mot Isvann, dette ligge oppforbi fossen i Nord, men på veien dit møtte vi mange fine fiske plasser, helt oppe i fossens inngang ligger det 3-4 kulper i mellom fossen og d første vannet, som ikke ser ut til å huse d mest spennende men som lure deg, her går det stor fisk :)
 Bilde sier mer enn 1000 ord , her står Vidar og nyter utsikten .Her står vi i Nordenden å ser mot leirplassen som ligger i midten av bildet helt i andre enden av vannet, vi er på vei opp fossen for å fiske :)

En fantastisk tur med Vidar dette. Og til neste år planlegger vi en enda lenger tur, da havner vi etter all sansynlighet helt nord i landet litt ut på sein sommeren etter et intenst Ørretfiske på hjemlige trakter :) Stenger ska prøves , snøre skal skytes å fluer skal knytes :)

5 kommentarer:

 1. Mye bra bilder her mr Svendsen!

  SvarSlett
 2. Takk for tipset inne hos meg.
  Det satte jeg stor pris på.

  Mange fine bilder over her.
  Kjenner at utferdstrqngen øker utover våren.
  Gleder meg til tursesongen starter igjen.

  SvarSlett
 3. Nydelig fjellterreng du har vandret i her! Kan man kjøre inn til Sandvatnet på anleggsveien?

  SvarSlett
 4. Du kjøre te sandvatten jah, parkere der med stasjonen te hydro å marsjere en goe time til litlavatten, fin camp plass der, så vandrer vi videre derfra og opp til isvatten som ligger et par timers vandring fra litlavann !! Nydlige plass, men husk brennstoff for du finne ikke ved :) fisken der oppe er enorm :)

  SvarSlett